Pricing Table Particle

Quickly drive clicks-and-mortar catalysts for change
 • Basic
 • Standard Compliant Channels
 • $50
 • Completely synergize resource taxing relationships via premier market
 • 1 GB of space
 • Support at $25/hour
 • Sign Up
 • Premium
 • Standard Compliant Channels
 • $100
 • Completely synergize resource taxing relationships via premier market
 • 10 GB of space
 • Support at $15/hour
 • Sign Up
 • Platinum
 • Standard Compliant Channels
 • $250
 • Completely synergize resource taxing relationships via premier market
 • 30 GB of space
 • Support at $5/hour
 • Sign Up
 

E-pošta: [email protected]
Telefon: 01 898 74 03 :: 041 658 645
Pojdi v spletno trgovino www.funtrade.net

Rešitve, ideje in inspiracija za vaš dom ter zvesta spremljevalka ob vaši jutranji kavici!

BLOG Funtrade.net

Branje za navdih pri urejanju doma ali kar tako!

Tuš kabina: 5 korakov do prave izbire

Tuš kabina je eden najpomembnejših elementov v naših kopalnicah. Ker trend vgradnje kopalnih kadi upada in so tuš kabine v veliko primerov edini prostor za prhanje, je na trgu ogromno različnih možnosti, katerih funkcija pa je enaka - zato je zelo pomembno, da izberemo ustrezno tuš kabino, ki bo učinkovito zadovoljevala naše potrebe in želje. Preberite si 5 glavnih dejavnikov, ki vplivajo na izbiro!

1. Velikost tuš kabine

Prostor je vedno tisti, ki nam postavi meje. Kako veliko kopalnico imamo? Koliko prostora lahko namenimo kabini za prhanje?

Majhna kopalnica: izberemo manjšo tuš kabino, npr. dimenzije 90x90 cm, kar zagotavlja dovolj komfortno kabino, manjše kabine znajo biti malo utesnjene, pa vendar, če ni druge možnosti (70x70 cm, 80x80 cm ipd.) Lahko uredimo tudi zidano nišo, kar rešimo s tuš vrati ali pa izkoristimo kot v kopalnici in namestimo le tuš vrata ter stekleno stranico.

Srednje velika kopalnica: Enako kot pri majhni kopalnici, le da imamo nekaj več izbire pri dimenzijah in tudi rešitvah - lahko se odločimo za klasično tuš kabino večjih dimenzij, pravokotno npr. 100x120 cm ali 100x140 cm. Možnost imamo tudi namestitve tuš walk-in stene - priporočamo dolžino vsaj 100 cm, da je škropljenja vode med prhanjem čim manj

Velika kopalnica: Odlična priložnost, da je prioriteta udobje - ni potrebe po majhni tuš kabini, tukaj si lahko date duška - velika tuš stena, tuš sistem s pršno glavo Rainshower bo poleg osnovne funkcije prhanja še prava sprostitev

2. Kako bomo tuš kabino vgradili?

Tuš kabine bi lahko delili tudi na dva osnovna načina vgradnje - na tuš kad ali direktno na talno keramiko. V primeru, da izberete tuš kad, imate zelo veliko izbire glede oblik, dimenzij in dizajnov. Lahko izberete tuš kad za vgradnjo ali  z oblogo, visoko (poglobljeno) sedalom ali čisto nizko, ki deluje kot podstavek. Če izberete tuš steno, vgrajeno na talno keramiko, bodite pozorni, da bo vnaprej vse pravilno pripravljeno za vgradnjo tuš kanalete, ki ima vlogo odtoka. Tukaj si preberite več o izbiri tuš kadi ali kanalete; kako zakaj ena ali druga možnost, kako pravilno pripraviti kopalnico na vgradnjo ter prednosti in slabosti

3. Načini odpiranja

​Walk-in tuš stena je z ene strani odprta, zato tukaj mehanizmov, tečajev in koleščkov ni. Pri klasičnih tuš kabinah in vratih pa lahko izbiramo različne možnosti odpiranja - drsna vrata na koleščkih in tirnici ali pa vrata s tečaji. V kolikor ni prostora za odpiranje vrat, svetujemo izbiro drsnega odpiranja vrat - na voljo je tako pri kvadratnih kot polkrožnih tuš kabinah. Možnost drsnih vrat je tudi, če izberemo tuš vrata in stekleno stranico. Odlična izbira, ko nam primanjkuje prostora, glede čiščenja pa so bolj hvaležna vrata na tečajih. Izognemo se vmesnemu prostoru med vrati, koleščkom ter tirnicam, kjer lahko pride do nabiranja umazanije. Možnost odpiranja tuš vrat je v ali iz tuš kabine, čiščenje in uporaba sta enostavna, imajo pa slabost - če odpiramo vrata iz tuš kabine, se nam pogosto zgodi, da voda, ki ostane na steklu, odteče na tla sredi kopalnice. Imamo tudi različne možnosti pri izbiri tečajev - profilni tečaji, ki so na steno nameščeni po celi površini ali klasični dvižni tečaji. Najenostavnejše čiščenje omogočajo dvižni tečaji, ki pa so malo dražja varianta tuš kabine. 

4. Materiali tuš kabine

Tuš kabine so po večini izdelane iz stekla, na voljo so tudi iz plastičnih mas - pleksi steklo. Profili so lahko plastični beli ali aluminjasti (eluksirani) - največkrat krom, se pa hitro širi trend mat črne barve. Če je tuš kabina (vrata, stranica, ... ) steklena, je steklo kaljeno zaradi vzdržljivosti in varnosti ter različnih debelin - od 5 mm naprej. Standardna in priporočljiva debelina stekla je 8 mm. Debelina je odvisna tudi od vrste kabine - če je to steklo v profilih, je lahko tanjše, ko gre za samostojna vrata ali stene, mora biti steklo zaradi stabilnosti in montaže debelejše. Izbiramo lahko tudi med različnimi obdelavami stekla - prozorno, sitotisk z različnimi teksturami ter ornamentno (mat).

5. Videz

Zadnji, a ne najmanj pomemben pa je tudi dizajn in videz naše tuš kabine. Čeprav je funkcija pri takšnem produktu daleč bolj pomembna, pa smo ljudje vizualna bitja in prav je, da tudi temu posvetimo nekaj pozornosti. Res je, da bolj kot nas omejuje prostor predvsem pa budget, bolj smo tudi omejeni z zunanjo podobo - a vseeno ne pomeni, da bomo zaradi tega imeli staromodno in grdo tuš kabino. Veliko lahko v takšnem primeru pripomoremo z izbiro nizke tuš kadi ter enostavnih krom profilov, ki bodo tuš kabino naredili minimalistično in elegantno. 

Pogosta je vgradnja tuš stene in kanalete, s katero se izognemo dodatni kadi, s tem pa imamo tuš kabino poenoteno s talno keramiko, obkroža jo le čisto steklo. Lahko izberemo tudi dvojno walk-in steno - ko imamo dovolj prostora, da je naša tuš kabina odprta z dveh strani.

Design in oblika se razlikuje tudi med proizvajalci - ponudnikov je veliko. Med najbolj znanimi so Nord, Reflex, Arblu, Kolpasan, Voxort, ...

Kot omenjeno, je velik trend izbira črnih dodatkov za dom in kopalnico - tudi tuš kabine s črnimi profili so zelo iskane. Izjemen videz - malo industrijskega pridiha a vseeno elegantno in minimalistično, je pa potrebno upoštevati dejstvo, da je črna mat barva bolj dovzetna, da se poznajo madeži vode in vodnega kamna.

Kakšno tuš kabino bi pa vi izbrali? Upoštevajte, da morate biti zelo pozorni na osnovne možnosti, ki jih pponuja kopalnica - pri novogradnjah je vse odprto - sami se odločite, kje, kako veliko in katere vrste tuš kabino boste vgradili. Več pozornosti je potrebno nameniti pri obnovah starejših kopalnic, ko smo lahko omejeni z obstoječim prostorom, instalacijami in postavitvijo prostora. Tukaj si lahko ogledate veliko izbiro tuš kabin za vse situacije.

Še niste prepričani, kaj je najboljša izbira za vas? Z veseljem vam svetujemo in pomagamo, da bo rešitev popolna!

Vir fotografij: Funtrade in Pinterest